HT kažnjen zbog nižih cijena

Bez autora
Aug 29 2010

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) utvrdila je je Hrvatski telekom (HT) nudio niže cijene fiksne telefonije i tako prekršio regulirane maloprodajne cijene telekomunikacijskih usluga u nepokretnoj mreži. HAKOM je izdao i rješenje u kojem HT-u zabranjuje svako daljnje nuđenje, ugovaranje i pružanje usluga u fiksnoj telefoniji po cijenama nižim od onih odobrenih od strane HAKOM-a, kao i odobravanje bilo kakvih popusta na cijene niže od odobrenih. Nadzor nad HT-om počeo je nakon prijave tvrtke Metronet telekomunikacije u veljači. HAKOM ističe da je HT nuđenjem nižih cijena od reguliranih onemogućio pravednu tržišnu utakmicu definiranu Zakonom o telekomunikacijama. HT je u jednom od podnesaka, koji se citira u obrazloženju rješenja, naveo da nije kršio zakon, a da je količinske popuste odobravao velikim poslovnim korisnicima, što nije zabranjeno.

HT kažnjen zbog nižih cijenaHrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) utvrdila je je Hrvatski telekom (HT) nudio niže cijene fiksne telefonije i tako prekršio regulirane maloprodajne cijene telekomunikacijskih usluga u nepokretnoj mreži.

HAKOM je izdao i rješenje u kojem HT-u zabranjuje svako daljnje nuđenje, ugovaranje i pružanje usluga u fiksnoj telefoniji po cijenama nižim od onih odobrenih od strane HAKOM-a, kao i odobravanje bilo kakvih popusta na cijene niže od odobrenih.

Nadzor nad HT-om počeo je nakon prijave tvrtke Metronet telekomunikacije u veljači. HAKOM ističe da je HT nuđenjem nižih cijena od reguliranih onemogućio pravednu tržišnu utakmicu definiranu Zakonom o telekomunikacijama.

HT je u jednom od podnesaka, koji se citira u obrazloženju rješenja, naveo da nije kršio zakon, a da je količinske popuste odobravao velikim poslovnim korisnicima, što nije zabranjeno.

Nakon analize ugovora HAKOM je zaključio da su ti popusti primjenjivani suprotno načelu nediskriminacije i stoga ne mogu biti opravdani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik